17 Nisan 2015 Cuma


Sen, ben, o... 
Herkes aynı hikayede
 Başı ve sonu aynı, gerisi farklı
Bir yerden tutunduysak hayata
Boşa geçirmemeli, bırakmamalı...

   Şebnem Ferah'ı sever misiniz? Ben severim ve özellikle bu şarkısı bugün değinmek istediğim konuya çok uygun. Bugün son gününüz olduğunu düşünün... Yapmayı planladığınız bir çok şeyi sürekli ertelediniz değil mi ? Fırsatınız olduğu halde yapmadığınız bir çok şeyi düşünün... 

  Şu an bunları anlatıyor olsam da ben de dahil hepimiz hayatımızı başkaları için yaşıyoruz. "Şu an bunu söylememeliyim çünkü herkes deli olduğumu düşünecek.","Üniversitede şu bölüme gitmeliyim çünkü iş bulma olasılığı daha yüksek.","Bu bölüme gidersem annem babam sevinir o yüzden onu tercih edeceğim","Bunu yapamam çünkü topluma ters bir hareket"... Hayır yapabilirsin, istediğini söyleyebilirsin ve istediğin bölüme gidebilirsin. Çünkü bu senin hayatın ve kimsenin sana karışmaya hakkı yok. Bu hayatı bir kere yaşayacaksın ve geri dönüp değiştiremezsin. Şu anı geri getiremezsin. Doğru olduğunu düşündüğünüz şeyi söyleyin, üniversitede zevk alabileceğiniz bir bölüme gidin çünkü tüm hayatınız boyunca sevmediğiniz bir işi yapmak istemezsiniz, anne babanızın mutluluğu tabiiki önemli ama onlar bu hayata gözlerini yumduğunda, mutlu etmeniz gereken biri kalmadığında tüm hayatınızı hoşlanmadığınız bir işte çalışarak geçirdiğinize değecek mi? 

   Hayatınız boyunca siz ne yaparsanız yapın, olumsuz şekilde eleştiren insanlar sürekli olacaktır. O yüzden kimsenin dediğini dinlemeyin ve mutlu olacağınız şeyleri yapın. Şu an hayatınızdan mutsuzsanız bunun nedenlerini düşünün ve hayatınızdan bunları çıkarın veya değiştirin. Hayat başkalarının düşüncelerine göre yaşamak için çok kısa. Umarım yolun yarısına "35 yaşına" geldiğinizde ve geriye baktığınızda kendi tercihlerini kendi yapmış bir birey olursunuz ve pişman olmazsınız.

İyi yaşayın ve istediğiniz gibi yaşayın!